Välj rätt altanräcke

Ett altanräcke har många funktioner, inte minst skall det verka som ett skydd så att man inte trillar av altanen. Men det är även något som avskärmar altanen från resten av trädgården, det kan fungera som insynsskydd, vindskydd och ge oss skuggiga partier på altanen där vi kan vila blommor, hundar och barn som inte tål att vara i solen så mycket. För att välja rätt altanräcke för din altan krävs det lite tankeverksamhet, om du är väldigt petig kan du kontakta en snickare för att rådslå med.

Vad vill du ha ut av ditt altanräcke?

Det är viktigt att veta om vilket mål man har när man väljer altanräcke, är räcke där enbart som en skyddsanordning. Eller skall det också vara något som skänker stil och klass till altanen? Kanske är det ett altanräcke som skall agera som skyddsinsyn hos snickarenimalmö.se och vindskydd. Många tycker om att ha ett brett altanräcke där man kan placera krukor och andra dekorationer och som är skönt att stå och hänga på. Ett altanräcke som uppfyller de kriterier som just du har är viktigt. Tänk igenom hur du vill använda ditt räcke så att du gör ett bra val.

Vilket material passar bäst?

Altanräcken finns i alla möjliga material, former och storlekar. Det vanligast är dock räcken av trä, det är det billigaste och många tycker det är mest passande. Dessa räcken är även mycket funktionella som vindskydd och insynsskydd eftersom man ofta sätter bräder under räcket inför badrumsrenovering Malmö som fungerar som en sorts täckande yta. Man kan då välja om räcket skall var helt tätt eller om man skall låta det var en glipa mellan varje bräda. Räcken i trä är lätta att sätta ett brett räcke på där man kan ställa krukor och dylikt. Var noga med att säga detta till din snickare om du anlitar en för att bygga räcket för byggföretag Malmö. Träräcken finns ofta att köpa i byggsatser om man skulle vilja sätta ihop ett på egen hand.

Vårda ditt räcke

Räcket behöver tvättas och oljas eller målas precis som altanen för att hålla så länge som möjligt. En högtryckstvätt fungerar fint för att tvätta räcket. Olja eller måla är en smaksak hos byggföretag Malmö, många tycker det är fint med ett klassiskt vitt räcke, andra vill ha kvar trä-strukturen. Vilket tycker du är finast? Välj det.

Kontakta snickare om du inte har byggvana

Det kan verka simpelt att sätta upp ett altanräcke men det finns många moment som kan gå fel. Det är dessutom en säkerhetsanordning som absolut måste byggas på rätt sätt. Kontakta en snickare om du inte har byggvana själv.