Vad gör en fastighetsförvaltare?

Att jobba som fastighetsförvaltare kan låta väldigt fint och det är mer än man tror som suktar efter jobbet men vad gör egentligen en fastighetsförvaltare? Det är kanske lite rörigt att sätta sig in i så här ska vi gå igenom arbetsuppifterna som en fastighetsförvaltare har i sitt jobb.

Om fastighetsförvaltare
En fastighetsförvaltare har en bit mark och på den så sköter han eller hon de fastighet som finns på. Man kan också kalla yrket för en lokalförvaltare. Ekonomin ingår oftast i skötseln av fastigheten och även alla reparationer som ska göras med fastigheten. En fastighetsförvaltare måste planera in allt underhåll av fastigheten så att den håller sig fräsch och i gott skick.

Man måste som fastighetsförvaltare kunna ha många bollar i luften och kunna styra ihop så att alla människor som ingår i fastigheten som bor eller arbetar där trivs. Personer som ska reparera och sköta fastigheten är något som ska kontrolleras och styras upp med.

Fastigheter kan ju förstås se väldigt olika ut och på grund av det så varierar uppgifterna väldigt mycket för en fastighetsförvaltare. Det kan vara att det är ett så stort fastighetsområde att man som rekrytera fastighetsförvaltare stockholm bara ser till så allt går som det ska med varje avdelning som jobbar för den som är fastighetsförvaltare. Eller så kan det vara mindre så att den som är fastighetsförvaltare handgripligen själv går in och gör arbete med fastigheten.

Uppgifterna en fastighetsförvaltare har
Då man jobbar som fastighetsförvaltare så kan man ha lite olika inriktningar beroende på vad man trivs med. Man kan jobba med den ekonomiska delen, den tekniska delen eller både och.

Den tekniska delen en fastighetsförvaltare jobbar med rekrytering och det innebär att man ser till så att allt det praktiska i fastigheten fungerar. Att marken runt omkring sköts och ser fin ut, att all el fungerar som den ska, att det är säkert att vistas på området så det inte har gått sönder glas eller liknande. Alla reparationer om rekrytering stockholm ska roddas ihop med och att det helt enkelt är en bra plats att bo och arbera på. Man brukar som fastighetsförvaltare ha en fastighetsskötare under sig som oftast går och pillar med lite allt möjligt som behöver göras vid fastigheten som inte kräver speciellt kunskap.

Då man som fastighetsförvaltare jobbar med den ekonomiska biten så har man koll på allting som har med det ekonomiska att göra då det gäller marken och fastigheten. Budgeten som man har för året ska skötas och följas. En fastighetsförvaltare dom jobbar med ekonomin har ansvar för alla de hyror som ska tas för lokalerna och och att hyreskontrakten utförs som de ska. Att arbeta med bokföring och de skattepliktiga frågorna är också en utav uppgifterna för en fastighetsförvaltare.