Bygg en altan av betong!

Ja då menar jag altangolvet, räcket är fortfarande bäst att bygga i trä eller metall. Ett betongräcke kanske skulle se fräckt ut om man gjorde det på ett bra sätt men än så länge är det tämligen ovanligt. Däremot har betonggolvet börjat bli allt mer populärt då det är extremt slitstarkt och relativt billigt. Det är dessutom rätt så enkelt att sätta. Har man ingen hantverkserfarenhet kan det vara bäst att anlita en snickare för att utföra arbetet.

Varför välja betong som altangolv?

renovera snickare. göteborgDen första och bästa anledning är att man helt enkelt gillar betonggolv och hur de känns, ser ut och fungerar. Man behöver aldrig oroa sig för att trampa igenom ett betonggolv, och det tar en evighet innan de går sönder. I längden är det ett kostnadseffektivt golv när man renovera badrum, som man dessutom inte kan få flisor från! Nackdelarna med betong som altangolv är att man sällan kan lägga dem över marknivå. Golvet blir så pass tungt att det behöver stödjas upp för mycket så man skall bygga altan över marknivå är det bättre att välja trä-däck. Betong är tungt material och det är inte särskilt skönt att arbeta med att renovera badrum, därför kan det ta lite extra tid för en snickare att sätta betongplattor. Men som sagt håller de i en evighet, du hinner säkert slita ut tre trä-däck eller mer innan betongplattorna ger sig!

Lägga själv eller anlita snickare?

Att lägga betongplattor själv är rätt så svårt och tungt arbete. Man måste vara väldigt noggrann så att plattorna ligger på plats länge. Du har säkert själv sätt dåligt lagda betongplattor som efter några år glider isär och skapar ett ojämnt golv. Är man inte händig som snickare göteborg och har viss erfarenhet som snickarenigöteborg.se har av att sätta stenplattor och betongplattor är det troligen bäst att låta en snickare sköta arbetet. Då kan man spendera tiden utan snickare göteborg och energin på att göra något kul istället, eller bara lata sig på andra sidan trädgården!

Noggrant förarbete

Om man nu vill lägga betongplattor av snickare göteborg  på egen hand är det viktigt att man gör ett noggrant förarbete så att plattorna ligger på plats länge. Lägger man på gräsmatta skall man först mäta upp området som skall täckas med plattor och sedan skära ut gräsmattan där, gräva en rätt så grund grop och sedan fylla med sättsand och grus. Sedan vattnar man detta och krattar så att underlaget är helt jämnt. Efter det börjar man sättning av betongplattor.