Hur man städar effektivt och med bra resultat

Att städa är något många drar sig för, och något några faktiskt gillar att göra. De känner att de får något gjort samtidigt som de bonar om i hemmet och rensar sina tankar i processen. Jag kan hålla med om att det finns en avslappande del i att sortera i lådor och städa i hemmet. Däremot är det inte något jag uppskattar att göra särskilt ofta. Jag skulle gärna anlita en städfirma som kommer två gånger i månaden och utför en storstädning så att jag bara kan roa mig med lite småstädning, en dammsugning för flyttstäd göteborg då och då och att hålla ordning i mina lådor och min garderob. Eftersom jag inte har råd att anlita en städfirma har jag forskat i hur man städar så effektivt som möjligt så jag slipper spendera onödigt tid på något jag inte uppskattar särskilt mycket att göra.

Att hålla någorlunda ordning hela tiden

Är ett mycket bra knep för att underlätta när man väl skall städa sedan. Det är även något som är bra om man anlitar en städfirma eftersom de kanske inte vet vart allt skall ligga hos en städfirma. Var sak har sin plats – se till att det är så hemma hos dig så slipper du fundera när du skall plocka undan inför kontorsstädning göteborg och saker som dräller runt i hemmet. Att ha som vana att lägga tillbaks och plocka undan saker och kläder gör att det blir mycket lättare att hålla rent i hemmet.

Låt det vara stökigt i garderob och lådor om du vill

Fokusera på att hålla ordning på det ytor och utrymmen med städhjälp av en städfirma som syns eftersom det har en lugnande effekt på ditt psyke. Att ha lite stök i garderoben är ingen fara så länge det inte går till överdrift.

Dammtorka och städa uppifrån och ner

Precis som en professionell städfirma gör det, man börjar uppifrån och dammtorkar neråt så att allt smuts slutligen sitter på en trasa eller ligger på golvet. Använd aldrig dammvippa eftersom de bara gör att dammet blir luftburet. En fuktig trasa är optimalt vid dammtorkning. Sedan är det bara att dammsuga som den städfirma kan vara och tvätt golvet eftersom du redan har plockat undan och sett till att kläder och dylikt ligger i garderoben och tvättkorgen och inte på golvet eller på möblerna.

Dammsug smart

Arbeta metodiskt av en städfirma med dammsugaren så att du inte dammsuger samma fläck flera gånger och missar en annan. Se ett rutnät framför dig och beta av ruta för ruta tills golvet eller dammsuget.