Skaffa en väggmålning så slipper du betala fasadtvätt

Om det är smuts på fasaden så gäller inte det här, väggmålningar skyddar inte emot smuts, men det gör i och för sig smutsen mindre synlig givet variationen i färg och uttryck på väggen – så man kanske slipper varannan fasadtvätt Göteborg i alla fall. Men om det är klotter som gör att man behöver boka fasadtvätt Göteborg stup i kvarten – ja då kan en väggmålning verkligen vara effektiv. Som många fastighetsägare i Göteborg har märkt när de valt att anlita kända graffitimålare för att måla på deras väggar som innan varit utsatta för klotter på en kontinuerlig bas. Till deras stora förvåning märker dem att med en väggmålning på fasaden så är det inte längre någon som vill klottra där.

Fasadtvätt Göteborg skadar miljön och kostar pengar

Att ha en ren fasad kan vara riktigt dyrt om ens fastigheter ligger där de utsätts för klotter. Många hamnar i ett krig mot klottrarna och det slutar med att de spenderar onödiga pengar på fasadtvätt Göteborg och andra åtgärder för att stoppa klottret, såsom vaktbolag, övervakningskameror och höga stängsel. Dessa åtgärder är långt ifrån dem mest effektiva och dessutom är dem riktigt dyra att upprätthålla, utan att de ens fungerar. Jag menar, vem har anlitat ett vaktbolag och sluppit klotter på fasaden? Ingen vad jag vet.

Välj ett miljövänligt sätt som fungerar istället

Kontinuenliga fasadtvättar skadar miljön och de håller inte fasaden ren heller. Så om du som fastighetsägare har tröttnat på det här gammalmodiga sättet att försöka hålla fasaden ren. Gör så här istället; ta kontakt med en känd graffitimålare och arrangera så att denne istället gör en välgjord graffitimålning över hela fasaden. Det kommer att leda till att ingen längre vill klottra på den väggen eftersom det finns en regel inom graffiti att man inte klottrar över varandras verk – om dem är välgjorda. Man kan låta en snygg målning stå i tiotals år, medan en sanerad vägg är som ett saftigt villebråd – man vill bara gå och sätta sin signatur där med en gång, även om det är ett stängsel i vägen, sitter en övervakningskamera vid väggen eller att man vet att vaktbolaget kommer att dyka upp när som helst.